Tárkány község honlapja

Keresés

 

Pályázati azonosító: TOP-1.4.1-19-KO1-2020-00029

Kedvezményezett: Tárkány Község Önkormányzata

Támogatás összege: 127.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt címe: Mini bölcsőde építése Tárkányban

Projekt helyszíne: Tárkány, Sport u. 12., hrsz: 882

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.12.20.

 

 

Rövid összefoglaló:

Tárkány Község Önkormányzata 127 MFt, 100 %-os finanszírozású, európai uniós forrásból származó támogatást nyert el új mini bölcsőde létrehozására a településen.

Tárkányban jelenleg nincs bölcsőde, pedig az utóbbi években a kisgyermekes családok részéről egyre nagyobb igény mutatkozik rá.

A beruházás a kisgyermekek napközbeni ellátásának, ezáltal a település lakosságának a bölcsődei szolgáltatásokhoz való hozzáférésének megteremtésére irányul egy új, 7 férőhelyes mini bölcsőde létrehozásával.

 

 

A beruházás műszaki tartalma:

Mivel az Önkormányzat nem rendelkezik a bölcsőde kialakítására alkalmas épülettel, a mini bölcsőde az óvodához kapcsolódó új épületszárnyban kap helyet. A két intézménynek külön bejárata lesz, a telken belül teljesen szétválik a két funkció egymástól.

A bölcsődében a csoportszoba mellett a kisgyermekek ellátásához, gondozásához szükséges helyiségek kapnak helyet. Az épülethez fedett terasz is tartozik majd, így alkalmassá válik délutáni altatásra és szabadtéri tartózkodásra is rossz idő esetén. A bölcsődések számára az ingatlanon egy elkülönített játszóudvar készül, ahová koruknak megfelelő, mozgáskultúrájuk fejlődését elősegítő játékokat telepítenek.

A kivitelezés mellett a támogatásból bútorok és játékok beszerzésére is sor kerül a kisgyermekek számára.

A projekt eredményeként a XXI. századi követelményeknek és elvárásoknak megfelelő, korszerű mini bölcsőde létesül Tárkányban, amely elősegíti a gyermekek egészséges testi és szellemi fejlődését, valamint hozzájárul a családok életminőségének javításához, a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez.

A projekt megvalósítása:

1. mérföldkő

A Támogatási Szerződés aláírását (2021.02.11.) követően elkészült az építési engedélyezési tervdokumentáció, majd a kiviteli tervdokumentáció.

2. mérföldkő

Közbeszerzési eljárás során kiválasztásra került a kivitelező, a vállalkozói szerződést 2023. június 20-án írta alá az Önkormányzat a VE-PANNON Kft.-vel.

3. mérföldkő

2023. június 26-án megtörtént a munkaterület átadása, az 50%-os készültségi fokot 2023. október közepén érte el a kivitelező.

4. mérföldkő

2023. november 20-án lezárult a műszaki átadás-átvétel, elkészült a mini bölcsőde.

5. mérföldkő

2023 decemberében megérkeztek a bölcsőde működéséhez szükséges eszközök, valamint bútorok. A 7 férőhelyes mini bölcsőde várhatóan 2024 tavaszán nyitja meg kapuit.

 

A KEZDETEK

Pár fotó a kivitelezés 50%-os készültségi fokáról:
Pár fotó a kivitelezés 100%-os készültségi fokáról:
Külső és belső fotók