Tárkány község honlapja

Keresés

Iskola

Tárkány-Ete általános iskola bemutatkozása

A XVIII. század elején az 1714-es feljegyzések szerint, a török dúlás után újratelepítették a falut. Az írások szerint ezzel egy időben a Református Egyház a faluban megszervezte az oktatást is. Ha ez igaz, de miért is ne hihetnénk neki, az 2014 szeptemberben a 300-adik tanév kezdődött kis falunkban. Különösen nagy öröm számunkra, hogy minden évben gyarapodik, szépül iskolánk.

Tárgyi felszereltségünkről

E tanévben legmeghatározóbb volt az interaktív táblák használatának elsajátítása, gyakorlása. Gyermekeink élvezettel használják, sőt harcolnak: ki lehessen táblás teremben. A későbbiekben, ha lehetőségünk nyílik erre a többi terem felszerelése is fontos lenne, ehhez szükséges igényünket jeleztük a fenntartó felé.

A tornaterem nem felel meg az előírtaknak, a testnevelés óraszámának emelkedésével együtt nőnek a gondjaink is. Vizes az épület, megoldást várunk a szigeteléstől, ablakcserétől, valamint egy tornaterem építésétől.

Tárkány község önkormányzatának pályázata érinti iskolánkat is: külső szigetelés, pucolás, részleges nyílászáró csere, fűtés korszerű szabályozása, mely jelenleg is tart. Igazán szép, esztétikus környezet várja diákjainkat.

Az iskolát szépen kimeszelve, kitakarítva vehetjük birtokunkba szeptemberben. Az iskola épületének frissítő meszelésére került sor, ehhez részben rendelkezésünkre állt, adományból belső falfesték, így színesebb termekben kezdődhet a tanítás.

Szeptemberben két tanterem iskolabútorai is megújulhatnak