Pályázati azonosító: TOP-1.4.1-19-KO1-2020-00029

Kedvezményezett: Tárkány Község Önkormányzata

Támogatás összege: 127.000.000 Ft

Támogatás mértéke: 100%

Projekt címe: Mini bölcsőde építése Tárkányban

Projekt helyszíne: Tárkány, Sport u. 12., hrsz: 882

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.09.28.

 

 

Rövid összefoglaló:

 

Tárkány Község Önkormányzata 127 MFt, 100 %-os finanszírozású, európai uniós forrásból származó támogatást nyert el új mini bölcsőde létrehozására a településen.

Tárkányban jelenleg nincs bölcsőde, pedig az utóbbi években a kisgyermekes családok részéről egyre nagyobb igény mutatkozik rá.

A beruházás a kisgyermekek napközbeni ellátásának, ezáltal a település lakosságának a bölcsődei szolgáltatásokhoz való hozzáférésének megteremtésére irányul egy új, 7 férőhelyes mini bölcsőde létrehozásával.

 

 

A beruházás műszaki tartalma:

Mivel az Önkormányzat nem rendelkezik a bölcsőde kialakítására alkalmas épülettel, a mini bölcsőde az óvodához kapcsolódó új épületszárnyban kap helyet. A két intézménynek külön bejárata lesz, a telken belül teljesen szétválik a két funkció egymástól.

A bölcsődében a csoportszoba mellett a kisgyermekek ellátásához, gondozásához szükséges helyiségek kapnak helyet. Az épülethez fedett terasz is tartozik majd, így alkalmassá válik délutáni altatásra és szabadtéri tartózkodásra is rossz idő esetén. A bölcsődések számára az ingatlanon egy elkülönített játszóudvar készül, ahová koruknak megfelelő, mozgáskultúrájuk fejlődését elősegítő játékokat telepítenek.

A kivitelezés mellett a támogatásból bútorok és játékok beszerzésére is sor kerül a kisgyermekek számára.

A projekt eredményeként a XXI. századi követelményeknek és elvárásoknak megfelelő, korszerű mini bölcsőde létesül Tárkányban, amely elősegíti a gyermekek egészséges testi és szellemi fejlődését, valamint hozzájárul a családok életminőségének javításához, a szülők munkavállalási esélyeinek növeléséhez.

A kivitelezésre irányuló szerződést 2023. június 20-án az Önkormányzat aláírta.

 

A KEZDETEK