Üdvözöljük weblapunkon
 

Ünnepélyes átadás – Polgárőr épület

Ünnepélyes átadás
Tárkányi Polgárőr Egyesület
irodaépület korszerűsítése
2013. december 15. 13:15

 polgaror_iroda

A 102/2012. (X.1.) VM rendelet alapján falumegújításra és –fejlesztésre LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től igénybe vehető támogatások jogcímre benyújtható pályázati lehetőségek keretén belül a Tárkányi Polgárőr Egyesület irodaépületének korszerűsítésére pályázott.

A projekt helyszíne: Tárkány, Fő u. 144.

Az MVH Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatósága elfogadta támogatási kérelmünket, így a fejlesztésre bruttó 12.738.194,- Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt meg.

A fejlesztésre nagy szükség volt, hiszen az épület tetőszerkezete olyan rossz állapotú volt, hogy beázása miatt a fedélszerkezet is károsodott. A tető szarufáinak cseréje után új tetőlécezés és fóliázás került felhelyezésre, a Tondach cserép alá.
Az épület teljes egészén a nyílászárokat kicserélték, és az épület energetikai szigetelése után a külső vakolattal, majd ezt követően az új festéssel megkapta jelen arculatát az irodaépület.
Belül a teljes vizesblokk felújításra került, az iroda rész laminált padlóval lett burkolva, az épületet belül a falak kijavítása után is teljesen újra festették, és emellett új fűtési rendszert kapott az épület.

A kivitelezési munka az engedélyezési tervdokumentációban és az építési engedélyben szereplőknek megfelelően, 2013. szeptember 30.-án kezdődött meg, a munkát a nyertes kivitelező, a kisbéri Gádor Kft. végezte.

A beruházás 2013. december 13.-án ért véget. A fejlesztés hozzájárult az épület állagának megóvásához, a helyi értékmegőrzéshez, a középületben folyó munka színvonalának emeléséhez, valamint a településkép javulását is magával vonzotta.

A felújított irodaépület ünnepélyes átadására 2013. december 15.-én került sor, a meghívott vendégek és kivitelezők körében.

Az átadási ünnepségen beszédet mondott Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő és kormánymegbízott, Popovics György megyei közgyűlési elnök valamint Mészáros Tamásné polgármester asszony.

A helyszínen kihelyezésre került a vonatkozó arculati kézikönyvnek megfelelő projekttábla.

Az ünnepélyes szalagátvágást követően vendégeinknek egy is állófogadással köszöntük meg a részvételt.

polgor_atad