Üdvözöljük weblapunkon
 

Tárkányért Közhasznú Alapítvány

logo

Tárkányért Közhasznú Alapítvány
2945 Tárkány, Petőfi S. u. 1.
Adószám: 18292590-1-11
e-mail: tarkanyertalapitvany@gmail.hu

A Tárkányért Alapítvány bemutatkozása:
A Tárkányért Közhasznú Alapítványt 2011-ben hozta létre 7 önkéntes helyi fiatal, azzal a közérdekű céllal, hogy a település fejlesztése által annak népességmegtartó erejét növelje. Ezen cél érdekében Alapítványunk az alábbi tevékenységeket végzi/végezheti:
a magas színvonalú gyermeknevelés és kulturális környezet biztosítása, játszótér létrehozása, annak fejlesztése
kulturális tevékenységek
környezetvédelem
ár- és belvízvédelem ellátásához kapcsolódó tevékenységek
közrend és közlekedésbiztonság védelme, önkéntes tűzoltás, mentés és katasztrófa elhárítás
magyarországi nemzeti és etnikai kisebbségekkel, valamint határon túli magyarsággal kapcsolatos tevékenység
hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének elősegítése
nevelés,oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés
egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, gyógyító, egészségügyi rehabilitációs tevékenység.

Az Önkormányzat 142/2011. (VIII. 11.) KT határozatával engedélyezte számunkra a település nevének használatát. Azóta is tartó, gyümölcsöző együttműködésünk által az elmúlt időszakban több, a település javát szolgáló rendezvény, és egy nagyobb beruházás jöhetett létre.

A 2013-as évben lehetőség nyílt az alapítványunk számára, hogy a jövőbeni pályázatokkal kapcsolatos pályázatírói és projektmenedzsment költségeket megtakarítsuk. A Kisalföld Vállalkozásfejlesztési Alapítvány a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. „Interregionális Civil Projektfejlesztési Hálózatbővítés” projekt keretén belül a programba bevont civil szervezetek alkalmazottait, önkénteseit, segítőit, mint magánszemélyeket meghatározott kompetenciaterületen mérte fel, és ennek értékelése alapján választotta ki a képzésen résztvevő hallgatókat. Ez alapján egy tagunk bekerült a programba, pályázatírási és projektmenedzsment képzést kapott. Reméljük a jövőben jelentős költséget spórolhatunk meg munkája által, és így több pályázaton indulhatunk majd.

Részt vettünk a 2013. február 23.-án, az Önkormányzat szervezésében megtartott jótékonysági bál lebonyolításában, melyet a Művelődési Ház kazán cseréje céljából rendeztek. A nagylelkű, önzetlen támogatók felajánlásainak hála, a fejlesztés azóta megvalósult.

A település vezetőségével közösen szerveztük és tartottuk meg az idei gyermeknapot, a hagyományőrzés jegyében: hagyományőrző és történelmi játékok felvonultatásával, igazi magyaros faluebéddel.

Alapítványunk legfőbb célkitűzésének, játszótér létesítésének megvalósítása érdekében, az Önkormányzat jóváhagyásával és közreműködésével, pályázatot nyújtott be a 102/2012. (X.1.) VM rendelet alapján falumegújításra és –fejlesztésre LEADER Helyi Akciócsoportok közreműködésével 2012-től igénybe vehető támogatások jogcímre, játszótér építésére. A pályázaton elnyerhető támogatás (alapítványoknak)
100 % volt. Az MVH Vidékfejlesztési Támogatások Igazgatósága támogatási kérelmünknek hely adott, és a játszótér kialakítására bruttó 4.996.194,- Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt meg (a maximálisan elnyerhető támogatás mértéke 5.000.000,- Ft volt). A játszótér kivitelezési munkái – a munkaterület átadásával – 2013. szeptember 30.-án megkezdődtek.

Először a földmunkákat végezte el a generálkivitelező (Gádor Kft.), kiemelte a játékok körüli esési tér nagyságú területet, 40 cm mélységben. Ide a játszótéri eszközök felállítása után (valamennyit betontuskóba rögzítette a Sulitech Bt.) geotextil fektetése után következett az ütéscsillapító homok terítése. Ezután következett a kerítés, a térburkolattal ellátott járda, a padok, a hulladékgyűjtők, a szegélyek megépítése, elhelyezése és a növényzet telepítése.

Az Önkormányzat által kijelölt területen elhelyezésre került 6 db, tanúsítvánnyal rendelkező játszótéri játék (egytornyú vár csúszdával és kombínó mászókával, fészekhinta – mozgáskorlátozott gyermekek számára is alkalmas, kétüléses hinta – bébi és laphintával, lengő gerenda, négyüléses rugós mérleghinta és egy rugós lovacska), valamint homokozó, padok és hulladékgyűjtők, térkő burkolatú járda.

A kivitelezés 2013. november 30.-án fejeződött be, az ünnepélyes átadást – az Önkormányzattal közösen – 2013. december 6.-án tartottuk.

 

 

kha_1 kha_2kha 2

Alapítva: 2011
KSH azonosító: 18292590-9499-569-11