Üdvözöljük weblapunkon
 

Tárkány ÖTE

A Tárkány ÖTE ébredése

2013. áprilisában Riklik László kezdeményezésére több közgyűlés keretein belül, hosszas egyeztetés után újraindult a helyi ÖTE. Akkor még kb. 30 taggal bírt, amelyből 16-an a 40 órás tűzoltó alaptanfolyammal is rendelkeztek. 2013. novemberében további 6 fő szerezte meg a kellő végzettséget Riklik László ösztönzésére és szervezésében. 2013. decemberében együttműködési megállapodás köttetett az Egyesület és a komáromi Hivatásos Tűzoltó Parancsnokság között. Ennek értelmében vonulós (tűz esetén bevetésre jogosult) tűzoltókká váltunk. 2014. január 28-án megalakult a Bakonyaljai Mentőcsoport, mely 17 települést védelmez, ennek egyesületünk is tagja 11 fővel. Augusztus 3-án további 14 fő, melyből 10 hölgy, sikeresen letette az alapfokú 40 órás tanfolyamot. Jelenleg célunk minél több pályázaton részt venni, fejleszteni az eszközeinket, felszereléseinket. Legnagyobb vágyunk egy a jelenleginél korszerűbb, víztartállyal rendelkező gépkocsifecskendő tulajdonosaivá válni. Egyesületünk támogatásáért köszönetünket fejezzük ki fő támogatónknak, az Önkormányzatnak, ill, ifj. Horváth Károlynak (Mentor Autószervíz Kft.), Trescsik Károlynak (Trenaker Kft.), Horváth Zsoltnak (Multiwelt Kft.)!!!

Leendő „tűzoltópalánták”

2013. december 6-án Varga Lajos kezdeményezésére a helyi Általános Iskolával is megindult az együttműködés, melynek célja az utánpótlás biztosítása, minél több gyerek érdeklődésének felkeltése az önkéntes munka iránt.
2014. február 25-én és március 11-én a tűzoltó szertárnál Riklik László és Varga Lajos rendkívüli osztályfőnöki órákat tartott. Ennek keretein belül bemutatták a helyi Tűzoltó Egyesületet és eszközeit, melyeket a gyerekek ki is próbálhattak.
2014. március 28-án a Komáromban megrendezésre kerülő Katasztófavédelmi Ifjúsági Területi Versenyen az iskola 4 tanulója: Lesi Petra, Talabér Flóra, Nyári Gábor és Varga Benjámin 1. helyezést ért el. Ezzel továbbjutott a megyei fordulóra, ahol kevéssel maradtak le a dobogó legfelső fokáról. Ezúton is gratulálunk Nekik a kiemelkedő eredményhez!
2014. május 25-én egy ifjúsági csapattal részt vettünk az ekeli testvértelepülésünkön megrendezésre kerülő Nemzetközi CTIF versenyen, ahol tisztességes helytállással a 4. helyen végeztünk. Szeptembertől, folytatva az iskolával az együttműködést, havonta egy alkalommal tűzoltószakkör lebonyolítását vállaltuk.  

Tárkány ÖTE bevetései

2014. február 27-én volt az első „éles” vonulásunk. Az Arany János utcában egy gázszivárgás helyszínének biztosítása és műszaki mentése volt a feladatunk. Az elmúlt időszakban még 10 alkalommal volt szükség az Egyesületünk segítségnyújtására, melyet a továbbiakban is önkéntesen megteszünk.

Szertár és környékének felújítása, eszközbeszerzés

2013. tavaszán került sor a szertár ablakainak cseréjére, a klubhelyiség és raktár festésére.
Idén februárban bekötésre került az Internet egy, az Önkormányzattól kapott, számítógépre.
Márciusban a szertár környékéről eltávolításra kerültek a veszélyes fák. Áprilisban pedig kerítés cserével és murvázással szépítettük tovább az épület környezetét. Tuják és virágok ültetését júniusban végeztük el. A közelmúlt utolsó munkálata, a klubhelyiség előtti esőkidobó elkészítése volt.
Idén önerőből beszerzésre került 2-2 db rendszerben lévő bevetési ruha és műszakilag ellenőrzött légzőkészülék valamint egy árvíz/belvíz esetén használható melles csizma.

Az új női csapat debütálása Császáron

2014.08.02-án Császáron a helyi tűzoltó egyesület 125 éves fennállásának alkalmából baráti tűzoltó versenyt rendeztek. A verseny keretein belül a csapatok egy 800-as kismotorfecskendő szerelésben illetve egy szakmai pályán mérték össze ügyességüket és gyorsaságukat. 19 nevezett csapat közül 3 női és 16 férfi/vegyes raj küzdött a serlegekért. Tárkány ÖTE színeiben 3 csapat indult, egy férfi, egy női és egy vegyes. A női és férfi csapat egyaránt 2. helyezést ért el 1 másodperccel lemaradva az első helyezettektől. Reméljük, hogy a közelgő falunapon sikerül a dobogó legfelső fokára is feljutnunk.

Írta: Farkas Helga és Rabi Eleonóra

tarkany_ote

Versenyen Császáron

 

tarkany_ote_2

Verseny Bakonyszombathelyen