Üdvözöljük weblapunkon
 

Tárkány KSE

Engedjék meg, hogy nagy tisztelettel köszöntsem az olvasókat, sportbarátokat. Örömmel teszek eleget a felkérésnek és nagyon örülök annak az indítványnak, ötletnek melynek köszönhetően ilyen formában is tájékoztathatjuk a községünkben működő civil szervezetek működéséről, tevékenységéről a jelenlegi és múltbéli sikereinkről célkitűzéseinkről a tisztelt érdeklődőket.
Magamról.
1972.04.11.-én Szőnyben születtem nevem Karvaj Ottó.
 Jelenleg is Tárkányon lakom és a Damjanich János út 18-ban nevelem 3 gyermekemet feleségemmel Hollósi Mónikával.
Kedvenc sportágam a futball, hobbim a futballal kapcsolatos minden tevékenység melyet szerencsém van máig is gyakorolnom.
Futball karrierem (ha lehet ezt így nevezni) utolsó szezonjait nagy örömömre a Tárkány KSE csapatában tölthettem el és kiöregedve egy kicsit megfáradva most a két évvel ezelőtti felkérésnek eleget téve látom el a Sportelnöki, edzői, és egyben a pályagondnoki tisztséget.
A 2012-13-as év elért sikerek sikertelenségek
A 2012/ 2013-as esztendőben futballunk javítása és csapatunk jó szerepeltetése mellett további fejlesztési célokat tűztünk ki magunk elé.
Elnökségünk, egyesületünk elkötelezte magát, hogy a kistérségi futball minőségi javítása érdekében mindent megtesz.
Próbál minél nagyobb teret adni a sportnak és a sportolni vágyóknak.
Ennek érdekében az önkormányzati támogatás mellett az MLSZ TAO programjának keretein belül az utóbbi években is minden pályázati lehetőséget megragadva 2012/13-as évben 570000ft-os pályázat keretein belül az eszközellátottságunk minőségi javítását sikeresen véghez tudtuk vinni.
Kapuhallók, labdák, tréning és meccs felszerelések, mezgarnitúrák, spotszárak vásárlására nyílt lehetőség.
Ebben az évben szintén az MLSZ pályakorszerűsítési program 1. kiírását követően céloztuk meg az öltözőnk belső felújítását.
A teljes belső festés, a villanyhálózat teljes cseréje és a zuhanyzó aljzat burkolására megnyertük a beadott pályázatot.
Ennek összege 1065000ft volt.
Időközben az előre hozott helyközi önkormányzati választásokat is megélve a régi és az új testületi tagoknak és Mészárosné Editnek köszönhetően 100%-os humán és anyagi támogatásnak örülhettünk.
Az önrész (330000ft) teljes átvállalásával óriási segítséget nyújtottak egyesületünknek.
Itt szeretnénk megköszönni azt a támogatást, támogatásokat-melyeket kaptunk és azóta is kapunk.
Mind, ahogyan községünk arculata talán egyesületünk is minőségileg változik és folyamatosan alakul át.
A 2012/13-as szezont csapatunk megcélozta 5. helyet a bajnoki táblázaton sajnos csak a 7. helyet tudtuk elérni.
Ennek ellenére eldöntöttük, hogy csapatot építünk és tovább folytatjuk az elkezdett munkát.
2013/14-es szezont már tartalékcsapat (U23) és felnőtt csapat nevezésével kezdtük.
 Mind a két csapatunk tisztességgel helytállt.
Tartalékcsapatunk a 10 csapatos bajnokságban a 6. helyet a felnőtt csapatunk a dobogót érő 3. helyen zárta a bajnokságot.
Ebben az évben 41 játékost szerepeltettünk versenyszerűen a Megye lll-as bajnokságban.
Sikerült mind a felnőtt és a tartalékcsapatban is játékosokat igazolni.
Látva a létesítményünk és eszközein fejletségét futballpályánk minőségét a játékosaink motiváltabbá-céltudatosabbá váltak más közeli településekről is szívesen igazoltak egyesületünkhöz.
Ennek köszönhetően jó látni, hogy egyre jobb izgalmasabb gól gazdag mérkőzéseinket megint sok szurkoló látogatja.
Jó látni, hogy szinte újra családi programmá válik a vasárnapi bajnoki mérkőzés.
Játékosaink a helyi önkormányzati támogatásoknak, segítségnek és az MLSZ keretein belüli pályázatoknak köszönhetően komfortosabb környezetben minőségi sportolási lehetőségeket használhatnak ki.
2014/15 célkitűzéseiről pár sorban tájékoztatásul az alábbiakban.
A futball mellet nagyon fontos hogy Idén (2014) Január közepén kiírták a TAO programon belül a Létesítménykorszerűsítési program 2. ütemtervét.
A program a játéktér korszerűsítése a szurkolók és játékosok, sportolni vágyók biztonsági és komfortérzetének növelését vette újra célba.
A pályázatunkon belül pályáztunk az öltöző külső vakolatának javítására és energetikai szempontokat is figyelembe véve a külső hőszigetelésre.
A pályakarbantartásra egy fűnyírótraktor vásárlását szerettük volna eszközölni.
Majd egy pályavonalazó gép vásárlása is szerepel a terveink között.
A nézők komfortérzetének növelése érdekében egy olyan lelátó pad rendszer kialakítását tervezzük, mely évtizedeken át megőrzi minőségét állagát és megfelelő kényelmet nyújt szurkolóink számára.
A pálya öntözését automatizálni és korszerűsíteni szeretnénk majd a külső kerítés cseréje is esedékes.
Tehát olyan pályázati tervek, fejlesztések, tervezettek, melyek szépítik, korszerűsítik, komfortosabbá teszik létesítményünket.
 Nem mellékes, sőt nagyon fontos hogy sportolóink látva hogy önkormányzatunk, egyesületünk minél nagyobb erőfeszítéssel jobb körülményeket szeretne számukra biztosítani így ők is motiváltabbak jobb teljesítményre törekednek.
Talán örömmel jelenthetem be, hogy az öltöző korszerűsítését mindössze 3975000ft-ot Pályázati úton hoztam be és nyertem meg a Tárkány KSE sportkör számára.
2012: 570000ft
2013: 1750000ft
2014: 3975000ft
Tehát az idei évben a fent sorolt megpályázott elemek közül talán a legfontosabbat az öltöző korszerűsítését sikerült megnyernem.
Fontosnak tartottuk, hogy az öltöző és a futballpálya környezetében állandóan szépülő képén mi is próbáljunk javítani. Bízunk abban, hogy a munkálatok végezetével központi díszévé válhat öltözőnk külső és belső formája kinézete.
Hozzátenném, Khéner László (Kemlsz igazgatója) elmondása szerint nagyon sok pályázó közül a Megye 3-as csapatok közt is mérlegelve a teljesítményeket, törekvéseket és az elért eredményeket tekintetbe véve döntöttek úgy hogy a Tárkány KSE és a község megérdemli, hogy továbbra is nagyobb falatot kapjon a TAO pályázatból.
A csapat.
A 2014/15-ös szezonra a korszerűsítések mellett a felnőtt csapat újra a dobogós helyezést és a jó szereplést célozta meg.
A tartalék csapat indítását nem tudtuk alkalmazni ebben az évben így most a felnőtt csapatunk feltöltésével, 24-es kerettel indultunk neki a bajnokságnak.
Bízom abban, hogy a következő évben újra sikerül utánpótlás bajnokságban indítanunk csapatot viszont körültekintőbb előkészületek kell, hogy megelőzzék ezt.
Továbbiakban
Végezetül gratulálni szeretnék minden civilszervezetnek, egyesületnek hogy újra elkezdtek működni.
Jó látni, hogy a fiatalos lendület és az öreg rutin egy helyen megférve előre visz minket, községünket.
Köszönetet szeretnék mondani támogatóinknak, segítőinknek, szurkolóinknak, barátaimnak, a családomnak kik töretlenül segítenek mindenben, a képviselő testület minden tagjának és tisztelt Polgármesterasszonynak, Mészáros Editnek, aki újra és újra segítő jobbot nyújt mindenkinek, akinek szüksége van rá.

 

Tisztelettel: Karvaj Ottó TKSE elnöke

 

 

kse_1 kse_2